Nozomi

Can we ever stop the fear
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Yera Wolfs

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Yera
niveau 1
avatar

Aantal berichten : 14
Registratiedatum : 15-04-10

BerichtOnderwerp: Yera Wolfs   zo apr 18, 2010 6:34 am

Volledige naam: Yera Wolfs. Yera betekend mooi/schoonheid. Wolfs spreekt denk ik wel voor zich.
Roepnaam/bijnaam: Meestal word ze gewoon aangesproken met Yera, omdat haar naam al zo kort is, dat het moeilijk is om het af te korten, als een bijnaam. Soms word ze wel eens “Freak” genoemd, maar dat is niet echt een vriendschappelijke bijnaam.
Leeftijd: 15 jaar oud, binnenkort 16. En reken er maar op dat ze dat GROOTS wil vieren.
Verjaardag: 11 mei
Sterrenbeeld: Stier
Geboorte land: Amerika, in Phoenix.
Geslacht: Telt Tomboy ook mee? Zo niet, laten we het dan maar op vrouw houden.
Speciale krachten: Telekinese
Extra kracht: Controle over Tijd, tot haar spijt.
*vechtsport: Een paar maanden heeft ze op kickboxen gezeten, maar ze moest er van af, toen haar broer overleden was en het niet meer betaald kon worden.
Vechtstijl: Als het om vechten gaat, is Yera meer het afwachtende type. Ze wacht eerst af tot haar tegenstander aanvalt en tot ze een opening, of een zwakte ziet. Dan pas slaat ze toe en zet ze al haar kracht in, om zo snel mogelijk het gevecht te laten eindigen.

Status: Yera kan best een grote mond hebben, maar dat is meestal alleen naar de mensen die ze kent, of waar ze bevriend mee is. Tegen gewone mensen op straat als ze niet zo snel iets zeggen. Haar invloed is hierdoor ook niet zo groot. En vooral ook niet omdat ze meer op zichzelf is. Vaak heeft ze niet echt mensen om zich heen.

Afkomst: Yera, samen met haar hele familie is afkomstig uit Amerika en samen met haar broer geboren in Phoenix. Daar woont de familie Wolfs al voor 2 generaties lang. Helaas is de familie nooit zo groot geworden.
Familie:
Vader Marc Wolfs, 44 jaar oud, overleden
Moeder Erica Blackwoud, 39 jaar, overleden
Broer Jack Wolfs, 18 jaar, overleden

Lengte: Ze is niet erg lang, maar ook zeker de kleinste niet. 1.74 om precies te zijn en uitgegroeid. Omschrijving haar: Haar haarkleur is van nature goudblond, met een beetje slag erin. Echt krullen kan je het niet noemen, maar helemaal stijl is het zeker niet. Vaak heeft ze het los hangen, omdat ze hoofdpijn krijgt als ze het vast bint in een staart.
Omschrijving ogen: Yera haar ogen zijn bruinachtig gekleurd en hebben een vreemde, oranje gloed er overheen. Haar pupillen lijken op die van een kat, omdat ze dun beginnen, in het midden wat dikker worden en dan ook weer dun eindigen.
Bouw van het lichaam: Yera is slank gebouwd en gezegend met het feit dat ze alles kan eten, zonder ook maar een grammetje aan te komen. Ze kan af en toe wat stijfjes zijn en is zeker niet de lenigste, maar is een meester als het gaat om hardlopen, zowel op de lange afstand, als sprinten.
Kledingstijl: Yera is erg moeilijk als het gaat om kleding. Ze draagt meestal iets luchtigs, omdat ze veel beweegt. Het moet een goede kleur hebben en niet vloeken, makkelijk zijn om te wassen en ook zeker niet saai zijn. Ze heeft een hekel aan saaie dingen. Ook moet het een beetje bij haar zelf passen, maar kleuren mogen niet overeen komen met de kleur van haar ogen, of haar. Je zult haar daarom ook nooit iets oranje of geels zien dragen. Haar voorkeur gaat uit naar wit en zwart, omdat dat een Yin Yang gevoel geeft. En aangezien ze houd van de Oosterse landen, is dit perfect in haar ogen.
*Andere uiterlijke kenmerken: IJdel zou je Yera niet echt kunnen noemen. Ze zorgt er gewoon voor dat ze er goed en verzorgd uitziet, voordat ze de deur uit gaat en dat ze niet over komt als één of andere slons. Meestal draagt ze qua sierraden niet meer dan een kettinkje. Oorbellen vind ze irritant en in de weg zitten. Make-up draagt ze al helemaal niet, omdat ze vaak uitslag krijgt.

Passies: Yera haar grootste hobby en passie fotograferen. Omdat haar opa vroeger een bekend en goed fotograaf was, wil ze hem nu evenaren. Ze wil beginnen bij de schoolkrant en foto’s maken voor haar verhalen, maar probeert zichzelf zo langzaam omhoog te werken, naar de top.
Een andere grote hobby van haar is horror verhalen schrijven en vertellen. Het liefst dingen die gebaseerd zijn op waarheid, dan is het nog eens extra eng.
Afkeer: Ze heeft een enorme afkeer voor slechte verhalen. En daarmee bedoel ik, dat ze een hekel heeft aan verhalen die voorspelbaar zijn, waarin slecht geacteerd word, de vertaling niet klopt, personages die perfect lijken, etc. Zulk soort films gooit ze vrijwel meteen de vuilnisbak in.
Ook heeft Yera een hekel aan mensen die zich altijd en over mee bemoeien. Vaak kat ze zulke mensen helemaal af en gebruikt ze nog wel eens onaardige woorden, die mensen tot op het bot kunnen raken.
*Verslavingen/genotsmiddelen: Zoute drop en Aziatische Horrorfilms kijken. Gewoon omdat deze films haar als één van de weinigen echt bang kunnen krijgen.

Karakter: Yera is al van jongs af aan gek van spook en horror verhalen. Het is dan ook een grote specialiteit van haar om ze te vertellen aan mensen, op zo een manier dat ze ze de stuipen op het lijf jaagt. Ze vind het geweldig om zoiets te zien, wat haar dan ook een beetje sadistisch maakt. Ze is ook humoristisch op andere manieren, zo geeft ze bijvoorbeeld een nieuwe betekenis aan de term “droge humor”. Ze is stoer en weet haar mondje meestal aardig te roeren. Als ze je niet met woorden onderuit kan halen, probeert ze dat wel lichamelijk. Ze is fel en laat zich zeker niet zomaar kennen. Ze is erg kieskeurig als het gaat om vrienden, kleding, eigenlijk wel om alles. Dat is waarschijnlijk ook de rede dat ze niet zo veel vrienden heeft. Ook wil ze niet zoveel vrienden, omdat ze erg gesteld is op haar vrijheid. Ze is het type meisje dat haar vrije tijd voor school plaatst. Daarom gaat ze ook elk jaar net aan over, met allemaal 6en op haar rapport en enkele 7ens. Geduld heeft ze vreemd genoeg als het haar alleen uit komt. Zo kan ze bijvoorbeeld heel lang en geduldig wachten op het juiste moment om een mooie foto te maken, maar als ze op iemand moet wachten, raakt ze snel geïrriteerd en haar geduld kwijt. Ze is koppig, eigenwijs en zal niet snel iets aan nemen van een ander. Vaak vind ze het moeilijk om iets toe te geven, dus als ze het een keertje mis heeft, houd ze meestal haar mond. Hoewel ze best fel is en af en toe een echte kattenkop van de bovenste plank is, heeft ze ook haar aardige buien. Dan is ze meestal melig en erg vrolijk. Maar meestal is ze alleen zo als ze met vrienden is. Als ze alleen over straat loopt, krijgt ze al moordneigingen als je alleen al naar haar kijkt. Agressief zou je het kunnen noemen. De meeste mensen vinden haar dan ook een meisje met pit.
Relaties: Misschien heeft Yera 2 tot 3 eerdere relaties gehad, maar daar blijft het ook bij. Ze is niet echt zoekende, omdat ze ten eerste veel te kieskeurig is als het om een vriendje gaat. Hij moet een eigen stijl hebben, zich niet voor haar schamen, zichzelf kunnen blijven en uiten, zwart haar en blauwe ogen hebben, langer zijn dan haar, het mag geen kakker zijn, maar ook geen asociale klootzak, allemaal van zulke onzinnige eisen.
En als iemand aan al die eisen voldoet, zal ze wel trouw zijn, waarschijnlijk. Tenzij hij haar gaat vervelen, dan zegt ze net zo goed weer “tot ziens”, alsof het haar niks kan schelen.
Bijzonderheden aan karakter: Yera hecht erg veel waarde aan haar camera. Niet die nieuwe camera, die ze zelf betaald heeft, maar aan de oude camera van haar opa. Zo een hele ouderwetse, waar nog een frame in gestopt moet worden. Iedereen die dat fototoestel aanraakt zonder haar toestemming, zal zwaar gestraft worden door Yera. Wees dus gewaarschuwd.
Echt angst heeft Yera niet. Soms alleen voor de beelden die ze door krijgt. Visioenen, de beelden die korte vooruitblikken van de toekomst tonen. Meestal als ze die krijgt, gebeuren er hele erge dingen. Dingen waarvan je liever niet weet dat ze gaan gebeuren.
*Talenten: Ten eerste heeft Yera een talent voor fotografie. Echt talent. Dingen die voor andere normaal lijken, daarin ziet zij een prachtig plaatje. Haar foto’s spreken echt en lijken een ziel te hebben. De term “een foto zegt meer dan 1000 woorden”, word bij haar foto’s dan voor sommige ook echt duidelijk gemaakt.
Hardlopen is ook een talent van haar. Soms lijkt het wel alsof haar conditie eindeloos is. Ze is beter op 100 meter sprint, maar op de lange afstanden is ze ook zeker niet de beroerdste. Ze gaat ook elke ochtend vroeg uit, om door de stad te joggen.
Zwakheden: Ten eerste is Yera enorm slecht op school, in het algemeen. Op de vakken wiskunde en gym na, staat ze voor de vakken op school een 6, of misschien zelfs lager. Ook is ze niet erg persoonlijk ingesteld en verliest ze snel haar geduld bij mensen. Met de nadruk op mensen. Want met dieren, of films en foto’s maken heeft ze gek genoeg altijd geduld. Daarbij is ze ook nog eens een hele, maar dan ook een hele, slechte verliezer.

Verleden: Yera haar jeugd was niet zo erg anders als van de meeste mensen. Ze had een vader, een moeder, een broer en een hyperactieve herdershond als huisdier. Haar ouders waren beide vaak weg van huis, vanwege hun baan, dus waren zij en haar broer vaak alleen thuis. De eerste paar jaren hadden ze een oppas, maar die hadden ze samen weggepest omdat ze helemaal gek van dat mens werden. Hiermee begon de sterke band tussen die twee. Omdat ze altijd alleen thuis waren, raakte ze erg op elkaar gesteld en waren ze erg aan elkaar gehecht geraakt. Ze voelde elkaar heel goed aan en wiste ook precies wanneer er iets aan de hand was. Al snel werden de twee echt onafscheidelijk. Maar naar mate ze ouder werden, groeide ze stukje bij beetje meer uit elkaar. Jack wilde naar Engeland verhuizen, voor zijn studie, maar zijn ouders waren hier erg op tegen. Het was belangrijk in de ogen van het gezin om de generaties door te zeggen en in Phoenix te blijven wonen, tot de laatste adem uitgeblazen zou worden. Ongeveer rond deze tijd begonnen Yera haar visioenen echt door te dringen. Ze begon in dromen elke nacht dingen te zien. Het begon met een vliegtuig, het gehoor van gillende mensen en het voelen van de hitte van vuur. Elke avond werden deze dromen erger en langer. Elke avond weer, werd Yera badend in het zweet wakker. In de avond sliep ze slecht en overdag piekerde ze over waar die dromen over zouden kunnen gaan. Maar het waren niet alleen visioenen, maar ook vage gedaantes. Ze zag dingen, die andere mensen niet zagen.
Uiteindelijk gebeurde het. Haar nachtmerrie, haar visioen kwam uit en werd werkelijkheid. Haar ouders waren op zakenreis in het vliegtuig onderweg naar Jamaica. Maar een aantal kilometer voordat ze daar aangekomen waren, was het gehele vliegtuig verdwenen in de Bermudadriehoek. Er is nooit meer ook maar een onderdeel van het vliegtuig gevonden en er was niemand van de passagiers die terug gekomen was. Alles van het vliegtuig leek van de aardbodem verdwenen te zijn, als in een soort flits.
Zo begon het normale leven van Yera en Jack langzaam maar zeker af te brokkelen. Op het eerste gezicht zou Yera naar een weeshuis toe moeten gaan, maar omdat haar broer wettelijk volwassen was, omdat hij 2 maanden geleden 18 geworden was, mocht ze bij hem wonen. En tja, Jack wilde weg uit Phoenix, naar Engeland, voor zijn studie. Zo belandde de 2 in Oxford. Eenmaal een paar weekjes in Oxford leek alles weer gewoon te gaan zoals altijd. Het leven werd weer een beetje normaal en zowel Yera als Jack konden het leven weer een beetje oppakken. Maar Yera had nog altijd last van haar visioenen en het zien van vreemde gedaantes. Het begon weer net zoals bij het vliegtuig. Alleen zag ze dit keer een motor en hoorde ze een harde knal, gevolgd door iets dat over het asfalt van de weg schraapte. Een paar weken lang bleef ze deze dromen en visioenen houden, tot haar broer een ongeluk kreeg. Hij was weer eens roekeloos aan het rijden op de motor, toen hij geschept werd door een vrachtwagen die door rood reed.
Alles wat nog over was van de wereld van Yera, stortte nu compleet in. Ze was alleen overgebleven, overgeleverd aan de wereld, die ze eigenlijk nauwelijks kende. Familie had ze niet waar ze heen kon en ze mocht wettelijk nog niet op zichzelf wonen. Zo stond ze voor de keuze, of naar een weeshuis, of naar huize Nozomi... Uiteindelijk heeft ze toch maar voor het laatste gekozen, in de hoop antwoorden te krijgen op een aantal brandende vragen.
*Overig: Het is dus nu denk ik wel duidelijk, dat Yera dingen kan zien, die andere niet kunnen zien. Visioenen waarzin ze korte vooruitblikken op de toekomst kan zien en wat andere mensen zodanig “geesten” of “zielen” noemen. Ze heeft geen idee waarom, of hoe ze dit kan, maar het bezorgt haar vaak hoofdpijn, waardoor ze heel vaak pijnstillers moet slikken.

Plaatje:


Watashi, doko doko gedoe, ik weet het wel, ik heb die regels zelf gemaakt *I*

Yera zal pas een latere entree maken, voor de duidelijkheid, omdat ik zelf nogal druk bezig ben met eigen zaakjes. Dus hoeft ze nog niet bij iemand in de kamer gedeeld te worden. Wanneer ze komt, zal ik het wel even melden bij de spam.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Kamikaze Lee
Admin
avatar

Aantal berichten : 45
Registratiedatum : 14-04-10

BerichtOnderwerp: Re: Yera Wolfs   zo apr 18, 2010 9:27 am

Goed gekeurd loindaatje *gayhand*

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://nozomi.actieforum.com
 
Yera Wolfs
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nozomi :: First of all :: Het aanmelden-
Ga naar: